Екскурзии
Опознайте забележителностите в района

Времето
в White Lagoon
02-partly-cloudyВремето21°
water-tempВода22°
x
лична информация
споразумение за поверителност
Напред
x
Всички хотели
  • Всички хотели
  • Villa White Lagoon
  • Hotel White Lagoon
2
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
0
 • 0
 • 1
 • 2
0
 • 0
 • 1
 • 2
Гарантирана най-добра ценаБез скрити таксиБезплатна анулация*Възможности за трансфер
Резервирай

Създайте си незабравими спомени

Живописният район около Бялата Лагуна ви позволява да посетите много забележителности - Балчик, нос Калиакра, Варна, Добрич, Несебър, Мадарския конник. Можете и да си създадете преживявания с дегустацията на вино, посещението на нашите био градини или визита при баба Радка, която има интересни истории за разказване.

Нашата зелена мисия

Екскурзията „Нашата зелена мисия” ще представи стъпките на Бялата Лагуна към устойчив туризъм.
Запознаване с инсталацията за биогаз, посещение на фермата за телета „black angus”, разходка из овощна градина, възможност за бране на плодове. Кратка разходка из лозовите масиви на Бялата Лагуна, разположени в долината край село Кранево, наречена от древните римляни „Гераниум”, презентация и дегустация на вина от Бялата Лагуна.

Дегустация на вино

Насладете се на уникална дегустация на вино, която ще ви отведе до един друг свят.
Потопете се в различни вкусове и аромати, почувствайте бриз и всичко с чаша вино в ръката си. Опитайте специална серия от биопродукти, създадени за популяризиране на нашата Зелена мисия - еко-мед, натурални сокове и собствен оцет.

Балчик и нос Калиакра

Посетете едно от най-магичните места по Черноморието - нос Калиакра. Място, носещо история от векове и легенди, които си заслужава да научите. Калиакра ще ви плени с красотата си.
В Балчик ще посетите Двореца на румънската кралица Мария. Уникалната му ботаническа градина има повече от 10 000 растителни вида, сред които много рядко срещани и включени в Червената книга. Дворецът е музей за живота на кралицата и ви дава възможност да се почувствате сякаш пътувате назад във времето.

В сърцето на Добруджа

Полудневната екскурзия в сърцето на Житницата на България - Добруджа, ви дава възможност да се запознаете с част от историята на град Добрич и околността. Посетете Етнографски комплекс Стария Добрич, където можете да опитате уникалното бяло сладко и да си купите ръчно изработени битови съдове, инструменти, текстил и сувенири от майстори, които с удоволствие ще ви разкажат за процеса на производството на техните творения. Запалете свещ в една от най-старите църкви в района - Св. Георги.

Аладжа Манастир

Посещение на Аладжа манастир – най – известният скален манастир по Българското Черноморие, съществуващ от 13-14 в., на Побити камъни , един от най-невероятните природни феномени в България, представляващи естествени каменни колони, достигащи до 6 м височина.

Приключение На Колела

Пристигане на пункта за тръгване, оборудване - велосипеди, каски, ръкавици, наколенки. Тръгване по веломаршрута. Пристигане в центъра на село Климентово. Почерпка с айрян и домашни сладки. Продължаване по маршрута. Обяд . Посещение на казан за ракия с дегустация на ракия. Посещение на ателие за керамика. Връщане с автобус обратно до хотелите.

Живописна България

На гости в дома на баба Радка  в с. Солник , един „жив” музей на националната самобитност , традиции и култура. На гостите се предлага не само разглеждане на двора, къщата и уредената експозиция , но и разходка с каручки из селото. Гостите се посрещат с питка и сол и могат да  участват във възпроизвеждането на фолклорни местни обичаи. Разходка с лодки по устието на река Камчия.

Делфинариум Варна

Посещение на представление в делфинариума,  който е една от най-забавните атракции, които Варна ще Ви предложи. В спектакъл, продължаващ около 45 минути, сами ще се убедите в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници. След програмата свободно време в града.

Несебър

Несебър, „градът на четиридесетте църкви”, разположен на красив полуостров, ще Ви очарова със самобитната архитектура на семейни храмове и къщи и неповторимата атмосфера на един от най-старите градове в Европа, наследник на древно-тракийската култура. Обиколка на старата част на Несебър, свободно време.  

Джип сафари

Тръгва се по стар коларски път с красива гледка към Варна, Девня и Белослав. Преминаване през малка река и пресичане на широколистна гора към село Припек. Посещава се местният казан за варене на ракия, прави се дегустация и беседа. Продължава се покрай лозовите масиви и през гора се стига до старата чешма. Там се провежда стрелба с въздушна пущка и лък. Oбяд в етнографски комплекс със зоокът и възможност за езда на кон или пони.

Вкусът на Румъния

Пътуване през Добруджа – “житницата на България”. Панорамен тур на Констанца, центъра, Исторически и Археологически Музей, джамията „Великия Махмути”, катедралата „Св.Петър и Павел”, Казиното, Пристанището, Паметника на Овидиус, Римски терми, Триъгълника на Религиите. Посещение на уникална дървена православна църква „Св. Мина” на езерото Табакария. Свободно време за покупки в голям търговски център.

Яхт пикник

Панорамна разходка с яхта в Балчишкия залив. Обяд на пустинен бряг. Риболов и забавления.
Получавайте последните новини и оферти направо във вашата пощенска кутия
Абонирай се